Off White Blog
Life Ball MINI Roadster iz 2012. Franca Sozzani

Life Ball MINI Roadster iz 2012. Franca Sozzani

Lipanj 20, 2021

MINI Roadster Franca Sozzani

Posljednjih 11 godina Mini je bio jedan od glavnih sponzora Europske životne lopte za podršku istraživanju HIV / AIDS-a.

Dio tog sponzorstva bila je prodaja jedinstvenog automobila posebnog izdanja kojeg su osmislila neka od najvećih modnih imena.


Mini je ove godine naredio glavnoj urednici talijanskog Voguea Franci Sozzani da prilagodi novi Mini Roadster. Model je predstavljen na 20. godišnjem Life Life događaju u Beču, a na aukciji je prikupljeno 54.000 eura za dobrotvornu pomoć od AIDS-a.

MINI Franca Sozzani

Jedinstveni MINI Roadster koji je dizajnirala Franca Sozzani ima mat najljepšu ljubičastu purpurnu boju, a model također dolazi sa dvije zlatne zaštitne rally trake.

Dizajn enterijera automobila nije ostavio po strani Franca Sozzani-a i tretirao ga je cvjetnim ukrasnim otiscima, dok su ogledala i kotači obojeni zlatom.


Unutrašnjost MINI Roadster Franca Sozzani

"Mislio sam u MINI-ju kao lijepu ženu koja je stavila šal na glavu kad vozi Roadster", rekao je Sozzani.

Motor iz MINI Cooper S Roadstera koristi se u ovom posebnom izdanju, a u tvorničkom je statusu ostavljen 184 KS (135 kW / 181 KS) i 260 Nm okretnog momenta.


MINI Roadster dizajnirao Franca Sozzani

"Aukcija ovih jednokratnih MINI modela tijekom posljednjih godina stvorila je više od 550 000 eura prihoda u dobrotvorne svrhe", rekao je Mini.

MINI Roadster 20. Life Ball

Vezani Članci