Off White Blog
6 Obavezno pogledajte instalacije: Dubai Design Week

6 Obavezno pogledajte instalacije: Dubai Design Week

Rujan 28, 2020

Šest dana u listopadu, Ujedinjeni Arapski Emirati posjetit će međunarodnu dizajnersku zajednicu u gradu za Dubai Design Week. Ispunjeni izložbama, konferencijama i radionicama od 24. do 29. listopada, razmotrit ćemo šest instalacija koje jednostavno ne smijete propustiti ako ste u gradu.

Junglemania

Izložba Super Future Design obilježava otvaranje s efmeralnom botaničkom instalacijom. Instalacija će također igrati ulogu namještaja namještaja iz kolekcije M'Afrique talijanske marke Moroso. Afrička nadahnuta linija namještaja djelo je poznatih dizajnera kao što su Tord Boontje, Patricia Urquiola i Sebastian Herkner.

6 Obavezno vidjeti događaje: Dubai Design Week


Abwab: Bahrein

Ako su arheološka iskopavanja bila pokazatelj, Bahrein je već neko vrijeme prakticirao grnčarstvo. Iako je upotreba gline ustupila mjesto drugim materijalima u modernom dobu, umjetnost je i dalje živa. Posjetitelji bahreinskog paviljona imat će priliku naučiti kako manipulirati „osnovnim i potrebnim“ oblicima. Uvođenje u svijet grnčarstva zamišljeno je arhitekta i dizajnera koji su surađivali s Bahreinom upravom za kulturu i starine.

Suvremene prakse u islamskom dizajnu

Među eksponatima je diskusijska skupina koja istražuje kako se islamski dizajn zadržao u modernom svijetu. Sa stručnjacima na polju islamske arhitekture i dizajna, skupina promatra kako tradicionalni elementi dizajna i dalje postoje.

Samostalna izložba Bernar Veneta

Ovo je prva samostalna izložba francuskog umjetnika Bernara Veneta u regiji. U njemu će se predstaviti uvod u njegovo djelo temeljeno na "varijacijama crte". Glavni će eksponat biti 6,5 metara visoka monumentalna skulptura, postavljena na ulazu u galeriju. Posjetitelji će također imati priliku pogledati nove čelične skulpture iz serija „Arc“, „Angles“ i „GRIB“ te izbor radova na papiru.


20 ikona francuskog dizajna

Izložba okuplja 20 vrlo utjecajnih djela francuskog dizajna nastalih u razdoblju od 1920-ih do danas. Dizajneri predstavljeni na izložbi uključuju Philippe Starck, Jean Prouvé, Pierre Paulin i čak braću Bouroullec.

Tom Dixon Pop-upJunglemania Izložba Super Future Design Showroom obilježava otvaranje s efmeralnom botaničkom instalacijom. Instalacija će također igrati ulogu namještaja namještaja iz kolekcije M'Afrique talijanske marke Moroso. Afrička nadahnuta linija namještaja djelo je poznatih dizajnera kao što su Tord Boontje, Patricia Urquiola i Sebastian Herkner.

Ovo je prva pop-up trgovina za Tom Dixon, na Bliskom Istoku. Ovo posjetiteljima služi kao prilika da iskuse i kupuju rasvjetu, kao i odabrani namještaj britanskog dizajnera.

Za više informacija posjetite Dubai Design Week.

Vezani Članci