Off White Blog
Koncept Audi e-bicikla

Koncept Audi e-bicikla

Lipanj 21, 2021

Audi e-bicikl Worthersee

Audi će predstaviti prototip bicikla na električni pogon koji se sljedeći tjedan može koristiti i kao obični pedalni bicikl u Koruškoj u Austriji.

Audi e-bicikl Wörthersee stvoren je da istraži što je moguće za bicikl u smislu dizajna, lagane konstrukcije, umrežavanja i električne mobilnosti.


Napravljen od polimera ojačanog ugljičnim vlaknima, Audijev e-bicikl teži svega 24 kilograma i treba mu samo 2,5 sata da u potpunosti napuni litij-ionsku bateriju.

Bicikl koristi tri različita načina rada koja se mogu prebacivati ​​preko kontrola osjetljivog na dodir. 'Pure' način rada isključuje električni motor i Wörthersee e-bicikl pretvara u pedalni.

Način rada 'eGrip' uključuje električni motor, što bicikl djeluje poput skutera koji može postići najveću brzinu od 31mph. Vozači mogu upravljati zamahom pomakom prianjanja ugrađenim u ručice upravljača.

Način 'Pedelec' omogućuje vozačima da koriste i električni motor i bicikliste koji pedaliraju kako bi dostigli brzinu do 50 mph.


Talijanski proizvođač automobila tvrdi da je ovo najmoćniji e-bicikl ikad napravljen i da ima snagu od 2.3kW (3.1bhp) sa zakretnim momentom od 184lb / ft na zadnjem kotaču.

Izvor: popsop

Audi e-bicikl


Audi e-bike Official - A bicycle that runs at 80 kmph HD (Lipanj 2021).


Vezani Članci