Off White Blog
Cartier Astrotourbillon karbonski kristalni sat

Cartier Astrotourbillon karbonski kristalni sat

Lipanj 21, 2021

Cartier Astrotourbillon Carbon Kristalni sat

Cartier Astrotourbillon karbonski kristalni sat rođen je iz Cartier ID One Concept Watch koji je najavljen 2009. godine.

Konceptni satovi Cartier ID One i ID Two nikada nisu trebali biti plasirani na tržište, unatoč dugogodišnjim istraživanjima i svim ulaganjima u njihovu izradu.

Umjesto toga, njihova uloga je da izraze viziju budućnosti i usmjere put prema budućim ciljevima Cartiera. Kao i većina konceptnih programa, inovacije koje su tamo rođene mogu u cjelini ili djelomično jednog dana postati stvarnost. Takav je slučaj s ovim novim satom.


Komad koristi neka tehnološka rješenja isprobana u Cartier ID One: kućište od niobija-titana, komponente ugljičnog kristala i paleta i kotačić bez podmazivanja i podmetača bez podmazivanja.

Povrh toga, sat se također temelji na Cartierovom preispitivanju koncepta tourbillona koji je "Astrotourbillon" - kočija sa svojom osi rotacije u središtu pokreta; most izvan kotača za ravnotežu dizajniran je kao strelica i okreće se jednom krug za biranje svake minute, pokazujući sekunde.

Iako je ovaj sat "proizvodnja", on će i dalje nositi šesteroznamenkasti cjenovnik (bijelo zlato Astrotourbillon Ref. CRW1556204 po cijeni od 133.000 USD). Dolazi 2013.


Tako vidimo da je Cartier ID program urodio plodom koji je bio namijenjen: od jednokratnog konceptnog sata do proizvodnog komada!

Izvor: perpetuelle

Cartier Astrotourbillon Carbon Crystal

Vezani Članci