Off White Blog
Kineski nakit posljednjeg cara dobiva prvi tajvanski show

Kineski nakit posljednjeg cara dobiva prvi tajvanski show

Lipanj 20, 2021

Kina zadnji carski džepni sat

Neprocjenjivi nakit koji je pripadao posljednjem kineskom caru Puyi i njegovoj supruzi Wanrong na posudbi iz Kine izložen je po prvi put u Tajvanu.

Muzej Nacionalne palače u Tajpeju prikazuje 70 primjeraka nakita carskog para u sklopu posebne izložbe pod nazivom "Kraljevski stil" koja traje do rujna.

Dragulje su posuđene u muzeju palače Shenyang na sjeveroistoku Kine, u znak poboljšanja veza između Tajvana i Kine otkako je na ostrvo vlada vlasti u Pekingu 2008. godine došla na vlast.


Oni su prvi predmeti u muzeju Tajpeja koji su pripadali bračnom paru, koji je ponio dragocjenosti sa sobom kada su napustili Zabranjeni grad u Pekingu 1920-ih nakon što je srušena dinastija Qing.

Istaknuti predmeti uključuju smaragdni privjesak koji je Wanrong nosio na svom vjenčanju i bisernu privjesak za kosu u obliku feniksa, simbol carice i džepni sat koji je Puyi imao kad ga je 1945. odveo u Sovjetski Savez kao zarobljenika.

Zabranjeni grad služio je kao carska palača dinastije Qing i pružio je postavku za film nagrađen Oscarom 1987. "Posljednji car" temeljen na burnim životima Puyija i Wanrong-a.


NOOBS PLAY GRANNY FROM START LIVE (Lipanj 2021).


Vezani Članci