Off White Blog
Kina planira 'najluksuzniji vlak na svijetu' do Tibeta

Kina planira 'najluksuzniji vlak na svijetu' do Tibeta

Srpanj 11, 2024

Kina će lansirati "najluksuzniji vlak na svijetu "Voziti put od Pekinga do glavnog grada Tibeta Lhasa, izvijestili su u nedjelju državni mediji.

No vožnja vlakom, koji će s radom započeti 1. rujna, otprilike će se voziti 20 puta skuplje od uobičajene cijene vožnja od oko 2.000 yuana (280 dolara) , Objavila je novinska agencija Xinhua.


"Unutrašnjost vlaka bit će uređena prema standardima hotela s pet zvjezdica, što ga čini najluksuznijim vlakom na svijetu", rekao je Zhu Mingrui, generalni direktor željezničke korporacije Qinghai-Tibet. " Takav vlak može smjestiti samo 96 putnika.

vlakom tibeta

Cijena karte bila bi oko 20 puta veća od uobičajene cijene, a također puno više od avionske karte ," On je rekao. Tri će vlaka, koji će svakih osam dana krenuti iz Pekinga u Lhasu.


Luksuzno putovanje trajat će pet dana. Svaki će vlak imati 12 osobnih automobila, dva automobila za ručavanje i automobil za razgledavanje.

Svaki putnički automobil imat će četiri apartmani veličine deset četvornih metara sadrži bračni krevet, dnevni boravak i kupaonice.


Vlak do himalajskog "krova svijeta" počeo je s radom u srpnju 2006 .

Kineske vlasti vide željeznicu od 1.142 kilometra (7 milja) kao važno sredstvo u modernizaciji i razvoju Tibeta, koji je dio Kine od kad su njegove trupe okupirale regiju 1950. godine.

Međutim, kritičari kažu da crta dopušta Han Kinezima, nacionalnoj većini, da se prelije u Tibet, što dovodi do devastacije lokalne kulture i ubrzava degradaciju okoliša u regiji. Putem AFP-a

Vezani Članci