Off White Blog
Kinezi kupuju više luksuzne robe kod kuće

Kinezi kupuju više luksuzne robe kod kuće

Siječanj 22, 2021

Dior Store Kina

Kineski kupci sve više kupuju luksuznu robu u kontinentalnoj Kini, skrećući se s visokokvalitetnih prodavaonica u inozemstvu i u Hong Kongu, pokazalo je istraživanje objavljeno u četvrtak.

Prema anketi tvrtke Ipsos za istraživanje tržišta, kineski kupci radije su na kopnu kupovali luksuznu robu u pet od sedam kategorija - satove, kozmetiku, odjeću, obuću te vina i cigare.

Prošle godine, Kinezi su željeli kupiti vrhunske proizvode kod kuće u samo tri kategorije.


Poluautomatski grad Hong Kong ostaje omiljeno odredište samo nakita i torbi, unatoč višim porezima na luksuznu robu na kopnu.

Louis Vuitton bio je najluksuzniji brend ispitanika, kojeg je nazvalo 39 posto, a slijedi Chanel sa 17 posto. Sedam posto njih odabralo je Guccija, Hermes šest posto, a Christian Dior pet posto.

Ukupno 1.135 ljudi na kontinentalnoj Kini s godišnjim prihodima većim od 100.000 juana (15.900 dolara) ispitano je prošlog mjeseca za kinesku prognozu luksuza, koju su zajednički izveli Ipsos i PR firma Ruder Finn.


Oko 69 posto kupaca luksuznih proizvoda bilo je ispod 35 godina, dok je većina kupovina bila namijenjena ženama, pokazalo je istraživanje.

"Više je muškaraca kupovalo luksuzne proizvode za svoje supružnike, dok je više žena kupovalo za sebe", navedeno je. "Ukratko, žene primaju luksuznu robu."

Anketa je također otkrila da je oko 45 posto ispitanika koristilo društvene medije, uključujući i kineske divlje popularne Twitter stranice poput mikroblogova kako bi zatražili informacije o luksuznim proizvodima.

Oko 10 posto luksuznih predmeta kupljeno je na internetu, a brojka se povećala na 17 posto za kozmetiku.


Kina: Zamisli nezamislivo, drugi deo (Siječanj 2021).


Vezani Članci