Off White Blog
DreamWorks planira tematski park u Kini od 3,2 milijarde dolara

DreamWorks planira tematski park u Kini od 3,2 milijarde dolara

Lipanj 20, 2021

Kung Fu Panda

DreamWorks planira izgraditi tematski park vrijedan 3,2 milijarde dolara u Šangaju, jer američki filmski div želi pojačati svoju prisutnost na procvatnom kineskom tržištu zabave.

Novoosnovano kinesko zajedničko ulaganje, Oriental DreamWorks, planira otvoriti tematski park 2016. godine, rekao je u izjavi autor "Kung Fu Panda".

"Centar snova" sadržavat će zabavne sadržaje, animacijske izložbe, hotele i trgovačke prostore u šangajskom okrugu Xuhui, rečeno je.


Najava dolazi nakon što je Walt Disney prošle godine provalio na planirani tematski park u iznosu od 3,7 milijardi dolara u Šangaju koji bi se trebao otvoriti 2015. godine.

DreamWorks je u veljači objavio da planira zajedničko ulaganje u iznosu od 330 milijuna dolara s China Media Capital, Shanghai Media Group i Shanghai Alliance Investment.

Izjava od utorka objavljena na web stranici DreamWorka kaže da je formalno osnovala zajedničko ulaganje s partnerima, svim kineskim firmama koje podržavaju država, a koji zajedno imaju većinski udio od 55 posto u tom poduhvatu.


Kompanija će sljedeći film "Kung Fu Panda", treći prilog u nizu, stvoriti u Kini kao koprodukciju koja će biti puštena 2016. godine, navodi se u izjavi.

Planira objaviti do tri glavna filma godišnje, a prvi dugometražni animirani film predviđen za globalno puštanje u 2017., navodi se.

Ogromna obveza u lokalnoj produkciji dolazi iako Peking održava stroge kvote koje ograničavaju broj stranih filmova dozvoljenih u Kini.

Uvoz stranih filmova u Kinu na osnovi raspodjele prihoda trenutno je ograničen na samo 34 godišnje, iako je taj iznos povećan sa 20 ranije ove godine.

Vezani Članci