Off White Blog
Fokus: Timur dizajnira Wai Kin Chan

Fokus: Timur dizajnira Wai Kin Chan

Kolovoz 4, 2021

Ovaj apartman u Tiong Bahru uživa u novom izgledu koji u potpunosti iskorištava unakrsnu ventilaciju i prirodnu rasvjetu tijekom dana. Izvorni zidovi srušeni su kako bi u nju ugradili stari dnevni boravak-blagovaonicu, dvije bivše spavaće sobe i balkon na mnogo većem otvorenom prostoru.

TIMUR Tiong Bahru DSC_8498A

Stara kuhinja preuređena je i dopunjena radnom površinom, sudoperom i priborom, modernim aparatima i ugrađenim spremištem za kuhinjski alat, pribor za jelo i pribor. Nova kuhinjska kuhinja služi kao kanal do glavnih vrata ispred i prozora sa stražnje strane stana. Iza ugla nalazi se prostor za pranje rublja s ormarom za odlaganje i policama, kao i radna ploča za razvrstavanje rublja. Perilica i sušilica nestaju u ormaru.


TIMUR Tiong Bahru DSC_8322A

Wai Kin Chan iz Timur Designsa, koji je vodio potpuno obnavljanje stana, kaže da je za projekt bilo ključno maksimiziranje raspoloživog prostora. "Naš klijent živi sam, ali očito treba prostor za zabavu i pohranu, kojeg ne bi mogao dobiti iz starog izgleda." Chan dodaje da je klijent želio uživati ​​u šarmantnim čarima susjedstva, otuda je zajednička odluka da zadrže neke originalne elemente, uključujući pločice u kuhinji. "Zamijenili smo neke strukture u skladu s izvornim osjećajem stana dok smo modernizirali njegov ambijent."

TIMUR Tiong Bahru DSC_8353A


Usamljena spavaća soba ima platformu za krevet (madrac veličine kraljice) i čvor za čitanje (labav jastuk). S zavjesama kao jedinom preprekom između dnevnog boravka i glavne spavaće sobe bilo je važno dizajnirati potonji kao neupadljiv i uredan prostor. Ispod čvora za čitanje nalazi se zamka koja spretno skriva spremište za posteljinu, a uz krevet su prostori koji služe kao noćni stolovi.

TIMUR Tiong Bahru DSC_8475A

Odvojen zidom koji stvara prolazni hodnik pored spavaće sobe je toalet i kada. Crveni i narančasti koji dominiraju stanom pojačani su u ovom kompaktnom prostoru po mjeri i pločicama po mjeri. Zastekljeni otvor na zidu između WC školjke i tuš kabine zabavan je, neobičan dodir. Čitava širina WC-a opremljena je sudoperom i radnom površinom, te ekspanzivnim ogledalom.


TIMUR Tiong Bahru DSC_8463A

Gotovo bez pregradnih zidova, cijeli je stan dobro usklađen sklop različitih prostora. Izvrsni sustav osvjetljenja i promišljeni raspored namještaja i pribora pretvorili su ovaj stan u dom pametne prvostupnice.

Ova se priča prvi put pojavila u časopisu FORM.

Vezani Članci