Off White Blog
Gagganov kuhar najavio je planove za zatvaranje 2020. godine

Gagganov kuhar najavio je planove za zatvaranje 2020. godine

Siječanj 15, 2021

Reci da nije tako. Kuhajući najbolji azijski restoran, kuhar Gaggan Anand najavio je da će zatvoriti gurmanski restoran 2020. Daleko od toga da ne bude neuspjeha, odluka da se Gagganu u Bangkoku postavi datum najboljeg datuma, više veze s ponovnim izumom i gledanjem naprijed u buduće planove.

"Mislim da bih za pet godina mogao stići do te točke kada ću postati osoba koja postaje mrzovoljna, arogantna i bijesna od kupaca ako nastavim raditi isto bez ikakvih promjena", rekao jeLjubitelji finih obroka .

Dok zatvaranje restorana nije predviđeno još šest godina, kuhar već govori o svom sljedećem pothvatu koji će se vjerojatno postaviti u Japanu. Ako sve ide po planu, kuhar 2022. godine možda ćemo vidjeti novi koncept, koji će smjestiti manje od 10 večera.


Prelazak na zasun na vrhuncu popularnosti restorana preuzima stranicu izravno iz playbooka jednog od naj legendarnijih svjetskih kuhara.

Anand je učenik kuhara elBulli Ferran Adrià, koji je učinio nezamislivo i zatvorio katalonski restoran 2011. godine kada je primio dva milijuna zahtjeva za rezervaciju za 8.000 mjesta. Dio problema za Adria, naravno, bio je u tome što restoran nije imao dovoljno kapaciteta da ispuni njegov ambiciozni plan ili da pokrije svoje troškove, pa je barem na taj način pitanje Gaggana drugačije.

Restoran je pet puta snizio titulu najboljeg svjetskog restorana i nadaleko je zaslužan za popularizaciju molekularne gastronomije.

Isto tako, drugi Adriaov učenik, danski slavni kuhar Rene Redzepi, najavio je kako planira razoriti svoj svjetski poznati kopenhaški restoran Noma i uskrsnuti ga kao 'gradsku farmu', koja u srcu grada služi kuhinju od stola do stola zahvaljujući plasteniku na krovu. ,

Oni koji žele okusiti Nominu kuhinju, to mogu učiniti do Nove godine 2016., iako o Gagganu još nema riječi, što je u redu jer je rok trajanja tek 2020. godine.

Vezani Članci