Off White Blog
Globalna vanredna zdravstvena situacija proglašena, hoće li Art Basel Hong Kong 2020 biti otkazan?

Globalna vanredna zdravstvena situacija proglašena, hoće li Art Basel Hong Kong 2020 biti otkazan?

Srpanj 13, 2024

Organizatori Art Basel Hong Kong 2020 pisali su trgovcima umjetnicima i izlagačima nakon što su u posljednjih 7 dana objavljeni izvještaji o rastućim koronavirusnim infekcijama i sve većim brojem smrtnih slučajeva dominirali globalnim naslovima vijesti. Prema biltenu sa Canvasa, digitalnom kominike isporučujući vijesti svjetskoj zajednici likovnih umjetnosti, "višestruki dileri i dva izvora u Art Bazelu" očekuju da Art Basel HK 2020 bude otkazan.

Daljnji izvori koji su govorili za Canvas otkrili su da čak 12 izlagača na Art Basel Hong Kong 2020 već planira odustati od 8. godišnjeg izdanja sajma umjetnina, dok organizatori Art Basel HK čekaju izjavu WHO-a o statusu koronavirusa kao globalno zdravstveno stanje.


HONG KONG, KINA - 31. SIJEČNJA: Stanovnici se kupuju ispred maske apoteka u Hong Kongu u Kini. Hong Kong se suočava s problemima opskrbe hirurškim maskama usred koronavirusne krize. S više od 20 000 potvrđenih slučajeva novijeg koronavirusa (2019-nCoV) širom svijeta, virus je do sada odnio više od 400 života (Foto: Anthony Kwan / Getty Images)

Globalna vanredna zdravstvena situacija proglašena, hoće li Art Basel Hong Kong 2020 biti otkazan?

Nakon drugog sastanka Odbora za hitne slučajeve 30. siječnja, koji je generalni direktor WHO-a sazvao u vezi s izbijanjem novog koronavirusa 2019. u Narodnoj Republici Kini, Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je hitnu međunarodnu zabrinutost za javno zdravstvo (PHEIC). Ova najava zadovoljava prag da će organizatori Art Basel HK 2020 proglasiti hongkonški sajam umjetnosti otkazanim, ali dosad su se odupirali usprkos pozivu više izlagača i partnera da to učine.


„Ovo je izazovno vrijeme za sve nas. Naš tim naporno radi na preispitivanju svih mogućih opcija. Nepotrebno je reći da je razmatranje odgađanja ili otkazivanja događaja ove razmjere - za što je potrebna puna godina da se proizvede - složen proces, s mnogim čimbenicima i više sudionika. " - Art Basel HK 2020, izlagačima koji se odnose na otkaz

Organizatori Art Bazela - Noah Horowitz, redatelj Amerike; Adeline Ooi, redateljica Azija; i Marc Spiegler, globalni direktor, izrazili su zabrinutost za zdravlje i sigurnost izlagača, ali su istakli da bi otkazivanje manifestacije bio "složen i naporan" proces.


Muzeji i škole su već zatvoreni, a medicinsko osoblje prosvjedovalo je u Hong Kongu

"Ako ne dođe do potpunog zatvaranja granica, neće biti dovoljno ljudstva, zaštitne opreme ili izolacijskih prostorija za borbu protiv epidemije", - Winnie Yu, predsjednica novoosnovanog Saveza zaposlenih u bolnici.

Prema Bloombergu, insajderi bliski organizatorima 8. izdanja sajma u Hong Kongu koji su spremni otvoriti u ožujku kažu: "Art Basel Hong Kong 2020 je na doživotnoj podršci", a sudjelujuće galerije koje pišu Horowitzu, Ooi i Spiegleru da odustanu. U međuvremenu, u Hong Kongu, 15 potvrđenih slučajeva virusa u gradu dovelo je do zatvaranja muzeja i škola, dok je neesencijalno medicinsko osoblje išlo na štrajk zahtijevajući da se granica s kopnom Kine potpuno zatvori kako bi se smanjio rizik od širenja koronavirusa. U međuvremenu je Hong Kong, prometno središte jugoistočne Azije, obustavio željeznički prijevoz do i do kopna, kao i smanjen broj letova za polovinu.


Art Basel Hong Kong 2019. obuhvatio je 241 galeriju iz 31 zemlje, a crtalo je 88.000 ljudi, a The Art Basel franšiza, koja uključuje izdanja Miami i Basel Switzerland, dio je švicarske MCH Group AG, organizatora druge izložbene izložbe - Baselworld - sajma satova koji vidio je većinu svojih istaknutih izlagača kako se povlače osim Rolexa, Patek Philippea, Tudora, dok su marke marke LVMH ugovorno vezane za Basel Watch Fair 2020. i tijekom LVMH Watch Week-a u Dubaiju, izvršni direktor Bvlgari-Jean-Christophe Babin priznao je da ih nisu obnovili i da su datumi srednjih godina Baselworld-a bili problematični za marke robne marke i njihove prodavače naprijed.

Pobune i epidemije virusa: razlozi otkazivanja Art Basel HK 2020

„Nažalost, vjerujemo da je ovoj situaciji potrebno odlučno vodstvo i smrtno ranjeni Art Basel Hong Kong 2020. treba brzo i brzo izbaciti iz jada. Nakon snimanja i možemo vam reći, nitko od naših stranih klijenata neće sudjelovati i iznenađeni su što sajam još traje. Nema apsolutno nikakve sumnje da je ovaj sajam umjetnina sada komercijalno podržan od umjetnog života. " - Richard Nagy, vlasnik galerije Richard Nagy Ltd, pismo Art Basel Hong Kong 2020

Još prije izbijanja koronavirusa, Hong Kong je izdržao gotovo 6 mjeseci antivladinih prosvjeda i nereda, potonuvši sektor turizma, maloprodaje i imovine u kaos s padom dolazaka, zatvorenim tržnim centrima i padom cijena nekretnina za 25%, odmah postavljajući gospodarstvo u recesija. Porast koronavirusa dao je trenutnu stanku građanskim nemirima koji su se sada pretvorili u medicinski protest zbog straha od istegnutih medicinskih sredstava za bivšu britansku krunu.

Richard Nagy, vlasnik poznate londonske ulice Bond Street, Richard Nagy Ltd.

Richard Nagy, kolekcionar modernističke umjetnosti od 1980-ih i ugledni umjetnički galerist na londonskim lokacijama Dover i Old Bond Street, nedavno je napisao neizrecivu misiju organizatorima Art Basel Hong Kong 2020, pozivajući na otkaz i skidanje sajma sa "životne podrške" pozivajući se primjer da je prvo izdanje Miamija Basela odgođeno nakon terorističkih napada 11. rujna u New Yorku, odbacujući tvrdnje organizatora da bi bilo teško odustati od ugovora kada uvjeti za otkazivanje uključuju "ekonomske ili političke situacije koje snažno kompromitiraju" 2020. godinu Sajam umjetnosti.

Do sada je jedan neimenovani prodavač izložbe kategorički rekao ARTnews, "Nema šanse da idemo." Brojni kolekcionari umjetnina izbjegavaju putovati u Hong Kong i susjedne regije, a razlog tome je da trgovačko sudjelovanje u ne-događaju s malim posjetiteljima izbjegava. , posebno kada je UBS - vodeći sponzor Art Basela - zabranio svojim zaposlenicima putovanje u Kinu i naredio svojim 2.500 zaposlenika u Hong Kongu da rade kod kuće - bila bi razumna odluka.

U telefonskom razgovoru za CNN, Jasdeep Sandhu, osnivačica galerije Gajah u Singapuru, rekla je: "Koronavirusni završni čavao u lijesu. Sada nam gleda u lice, a moj savjet je da se to ne bi trebalo desiti. " Uz VIP preglede predviđene za 17. ožujka 2020., organizatori su rekli kako je "prerano" reći mogu li emisija nastaviti.

Financial Times izvijestio je da su organizatori sajmova izlagačima ponudili više vremena da iskoriste ponudu za povlačenje, što bi značilo da je 25% vraćeno od naknada za štandove i da, dok postoje nepredviđene situacije, 75% izlagačkih naknada će biti vraćeno ako sajam otkaže zbog protesta nema riječi da se ova klauzula primjenjuje na otkazivanje Art Basela HK 2020 zbog coronavirusa.

"Molim vas, recite nam gdje je i gdje povučena crta - u kojem će trenutku Art Basel Hong Kong otkazati nastup? Je li to 100 zaraženih slučajeva u Hong Kongu? Je li to smrt u Hong Kongu? Točno gdje je tvoja linija na pijesku? " pita Nagy razgovarajući s South China Morning Post.

Ažuriranje coronavirusa od Wuhana: 425 smrtnih slučajeva, 20.438 infekcija i 23 214 sumnjivih slučajeva

Vezani Članci