Off White Blog
Hiroshi Sugimoto za Hermès

Hiroshi Sugimoto za Hermès

Siječanj 22, 2021

Hiroshi Sugimoto

Nakon prethodnih susreta s likovima francuskog konceptualnog umjetnika Daniela Burena, Hermès je najavio da će njegova najnovija suradnja s maramama u ograničenom izdanju biti s japanskim fotografom Hiroshijem Sugimotom.

Partnerstvo je u čast trećeg izdanja luksuznog brenda Hermès Editeur projekta, koji isprepliće svijet likovne umjetnosti i zanata s carstvom tekstila.


Svileni šalovi ograničene edicije Sugimoto nadahnuti su njegovim projektom "Colours of Shadow", koji će biti predstavljen na sajmu suvremene umjetnosti Art Basel ovog lipnja.

Hermèsov kreativni direktor Pierre-Alexis Dumas i Sugimoto izabrali su 20 umjetnikovih polaroida koji prikazuju gradacije boja koje će tiskati ink-jet-om na svilenom kepelju. Linija s ograničenim izdanjem bit će malih razmjera, sWWD 26. ožujka izvijestili će da će biti proizvedeno samo sedam dizajna.

Prve dvije serije Hermès Editeur sadržavale su seriju u čast Bauhausovog umjetnika Josefa Albersa i kolekciju šalova 2010. godine s otiscima s Burenovih putovanja.

Art Basel i njegov sestrinski događaj Art Basel Miami Beach često privlače velike modne suradnje između umjetnika i umjetnika, a ovo izdanje za prosinac 2011. prikazuje suradnju Christian Dior s njemačkim umjetnikom Anselmom Reyleom na kolekciji pribora, uključujući torbe i cipele.


Izumi Kato: 'I'm Not the Type to Defend, I Prefer to Attack' (Siječanj 2021).


Vezani Članci