Off White Blog
IMAX će se proširiti u Kini

IMAX će se proširiti u Kini

Ožujak 4, 2021

IMAX SHenzhen

Nakon puštanja u rad, Shanghai Film Corp probio se među pet najboljih svjetskih IMAX partnera Još 19 kina u mogućnosti ugostiti super velik format.

SFC će povećati ukupan broj IMAX web lokacija sa 3 na 22, s "znatnim brojem" koji će biti završen do kraja 2015., prema IMAX corp.


Kanadska tvrtka ranije je vidjela "Transformatori: Doba izumiranja" svoju svjetsku premijeru koristeći IMAX format u hongkonškom Centru za kulturu.

Optimus Prime

Do 20. srpnja, Michael Bay's blockbuster prošao je kineski blagajni u iznosu od 306 milijuna dolara, ogroman doprinos njegovom rastućem globalnom kumulativu od 889 milijuna dolara, koristeći kineske glumce i lokacije, kao i holivudske zvijezde i sjevernoameričke krajolike.


Ali IMAX nije jedina igra u gradu; državna korporacija China Film Group predsjedava domaćim DMAX formatom. Iako je minimalna veličina zaslona DMAX nešto manja od starijeg konkurenta, DMAX se može pohvaliti s nižim troškovima instalacije i samim tim nižim cijenama ulaznica za kino-igrače.

imax kina

Ovaj najnoviji potez pokazuje koliko je Kina važna za IMAX, čija je kineska podružnica u manjinskom vlasništvu dva domaća investicijska partnera, dok je teritorij postao IMAX je drugi po veličini ukupno .

Vezani Članci