Off White Blog
Talijanski muzej spaljuje umjetnička djela u prosvjedu

Talijanski muzej spaljuje umjetnička djela u prosvjedu

Lipanj 21, 2021

Talijanski muzej izgara umjetnost

Muzej u Italiji palio je umjetnička djela iz cijelog svijeta kako bi prosvjedovala oštrim smanjenjima štednje talijanske vlade.

Šef muzeja suvremene umjetnosti Casoria u Napulju Antonio Manfredi započeo je spaljivanje slika u utorak i ne namjerava prestati uništavati umjetnost ukoliko vlada ne poništi svoju odluku, javlja BBC.

Prvo umjetničko djelo koje je upaljeno bila je slika francuske umjetnice Severine Bourguignon, koja je bila naklonjena protestu i gledala ga putem interneta.


"Ako vlada dopusti da Pompeji propadne, onda kakva nada ima moj muzej", rekao je Manfredi u to vrijeme AFP-u, nakon niza incidenata u svjetski poznatom drevnom rimskom gradu, zakopanom vulkanskom eksplozijom 79. godine nove ere.

Muzej je postao poznat po odvažnim izložbama protiv moći napuljske organizirane zločinačke grupe Camorra i trpio je zastrašivanje.

Prošle godine Manfredi je objavio da je napisao pismo njemačkoj kancelarki Angeli Merkel, tražeći azil, rekavši da ga muče mafijaške prijetnje i neuspjeh vlade da zaštiti bogatu italijansku kulturnu baštinu. Rekao je da će uzeti cijeli svoj muzej sa sobom ako mu se odobri azil, ali da nikad nije dobio odgovor.


Bahia Shehab: A thousand times no (Lipanj 2021).


Vezani Članci