Off White Blog
LVMH kupuje švicarskog proizvođača sata Hublot

LVMH kupuje švicarskog proizvođača sata Hublot

Srpanj 13, 2024

LVMH, vodeća svjetska luksuzna grupa , najavljuje da je potpisao sporazum o kupnji Hublot grupe, vrha proizvođača asortimana koji uživa vrlo snažan rast.

LVMH će kupiti Hublot od g. Carla Crocca, koji je osnovao grupu 1980., i tvrtke kojim upravlja g. Jean-Claude Biver , koji Hublotom upravlja od 2004. godine.

Hublot je robna marka koja se vrlo dobro nadopunjuje s postojećim portfeljem satova LVMH-a koji čine TAG Heuer, svjetski lider u prestižnim sportskim satovima i kronografima, švicarski proizvođač satova Zenith, Dior Montres, Louis Vuitton satovi koji se prodaju isključivo u trgovinama Louis Vuitton i kolekcije satova dragulja Chaumet, Fred i De Beers.


Hublot, koji ima svoje sjedište i radionice u blizini Ženeve , započeo je gradnju tvornice u Nyonu kako bi se prilagodio njezinim planovima za širenje.

Nakon brzog rasta od 2004., marka je u 2007. ostvarila čisti prihod od više od 150 milijuna CHF uz izvrsnu profitabilnost.


U 2008. se očekuje vrlo značajan porast prihoda.

Danas Hublot ima vrlo selektivnu i učinkovitu distribucijsku mrežu koja je ograničena na 300 trgovina širom svijeta.

Hublot ima dobro uravnotežen geografski otisak koji se proteže na Švicarsku, Španjolsku, Francusku, Njemačku, SAD, Latinsku Ameriku, Bliski Istok, Rusiju, Japan, Hong Kong, Singapur ...


Marka je nedavno lansirana u Kini i Indiji i ima snažan potencijal rasta u Aziji, Japanu, Sjevernoj Americi i na određenim europskim tržištima.

Hublot nudi asortiman satova iznimne kvalitete koji su inovativni, vrlo različiti i kombiniraju fuzije materijala, plemenitih metala (zlato, platina, ...) tehnoloških metala (titan, tantal, ...), keramika, dijamanti i prirodna guma.

Poznata kolekcija Big Bang uključuje modele opremljene automatskim pokretima čije se cijene kreću od - 80000 (čelik i keramika) do preko 30000 €, integrirajući plemenite metale i tehničku složenost.

Nova kolekcija Big Bang za žene lansirana je na posljednjem sajmu Basel Watch s velikim uspjehom.

Konačno, tradicionalna klasična linija nedavno je redizajnirana od prirodne gume, cirkona, zlata i keramike.

hublot veliki prasak

Carlo Crocco, osnivač Hublota, rekao je: "Sretna sam što se Hublot, inovativni brend otkad stvara, pridružio grupi LVMH, svjetskom lideru u luksuznim proizvodima, čija kreativna strast bez sumnje predstavlja vrijednost koju sam oduvijek dijelio."

Jean-Claude Biver, arhitekt uspjeha kolekcije Big Bang i nedavnog snažnog rasta Hublota, komentirao je: "Drago mi je što će Hublot moći imati koristi od podrške i strateškog vodstva LVMH-a u industriji luksuznih dobara i tako maksimizirati svoj potencijal rasta u godinama koje dolaze.

Sretna sam što se bavim ovom avanturama i mogu doprinijeti razvoju odjela satništva LVMH-a zajedno sa Philippeom Pascalom.

Philippe Pascal, izvršni direktor poslovne grupe za satove i nakit tvrtke LVMH, dodao je: â € œHublot je strateška i vrlo komplementarna akvizicija.

Njegova vrhunska pozicioniranost, selektivna distribucija, financijski rezultati i potencijal rasta čine Hublot "zvijezdom u usponu". Hublot će ojačati našu poslovnu grupu satova i nakita koja u posljednje tri godine snažno raste.

Jako smo sretni što će Jean-Claude Biver, zajedno s menadžerskim timom Hublota, nastaviti na ovom izvanrednom putu i pružiti svoju značajnu stručnost našem razvoju u ovom obećavajućem sektoru. "

Vezani Članci