Off White Blog
Max Mara povlači korake natrag prema kući za letovalište 2019

Max Mara povlači korake natrag prema kući za letovalište 2019

Kolovoz 4, 2021

Modna scena tijekom godina evoluirala je u cirkus mode, gdje odredište modne revije funkcionira poput reklamne kampanje - živog eksponata koji okuplja vibraciju i misli dizajnera kolekcije. Na taj je račun Max Mara donio svoju kolekciju Resort 2019 u rodni grad Reggio Emilia, Italija, kao umjetnički počast Maisonovom prvom prostoru za prikupljanje umjetnina u tvornici i sjedištu, Collezione Maramotti.

Max Mara povlači korake natrag prema kući za letovalište 2019

Muzej Collezione Maramotti prikazuje raspon neprocjenjivih djela suvremenih talijanskih umjetnika od Piera Manzonija i Alberta Burrija do Pino Pascalija i Jannisa Kounellisa, što je idealna pozadina kreativnog redatelja Maxa Mara Iana Griffithsa da avangardni umjetnički pokret pretvori u inspiraciju. To su umjetnici koji govore hrabrim gestama i nadahnjuju taktilnu, dekonstruiranu i surovu ivicu moderne mode. Prema Griffiths-u, „znam da je ovo dragocjeno mjesto za obitelj Maramotti, koje su im veoma drage, i počašćen sam što sam se prvi put ovdje prikazao. Za mene je to veliki izazov i želio sam stvoriti kolekciju koja bi bila dostojna mjesta održavanja. "


"Volim ideju da uzmem nešto što je apsolutni klasik i učinim mu jednu stvar koja mijenja način na koji ga možete nositi", - Ian Griffiths

Kao dugo planirani počast osnivaču, Griffiths je zamislio liniju sofisticiranog dizajna koja je obrubljena na nekim od najjačih vintage haljina Max Mara, retuširana suptilnim referencama Maramottijeve umjetničke kolekcije. Iznimno, otvaranje i zatvaranje izgledali su moderno usvajanje haljine od deve 101801 koju je Anne Marie Beretta prva skicirala 1981. Danas su Griffiths reproducirali dizajn u crno-bijeloj boji, prilagođen kaputu nadahnutom kaputirom koji odjekuje delikatno slojevita burla iz „Sacco E Rosso“ Alberta Burrija.

Ostatak zbirke sadrži nepravilne plissé na hlačama, bodi i bluzama, ili presađene u neupadljivo taktilne kožne torbe, nadahnute Pierom Manzonijem, ili Manzonijevo djelo uklesano u tipografskim i rukom pisanim otiscima i rufflesima koji su prevodili maramotti- posjedovao Burri komad. Tamo gdje je započelo 1951. godine, kad je Achille Maramotti predstavio svoju modernističku strukturu kao identitet Max Mara, Griffiths slika portret kuće, definiranu kaputom, kako bi ispričao priču o davno uspostavljenoj talijanskoj kući.


Week 4 (Kolovoz 2021).


Vezani Članci