Off White Blog
Na prodaju: 60 britanskih ikonskih crvenih telefonskih kutija

Na prodaju: 60 britanskih ikonskih crvenih telefonskih kutija

Lipanj 20, 2021

crvena telefonska kutija big ben london

Britanski su znak poput Big Ben-a ili crne kabine, a sada crveni telefonski pretinac može biti vaš za samo 1.950 funti (3200 dolara).

British Telecom rasprodaje 60 poznatih telefonskih kabina jer potražnja za javnim telefonskim telefonima opada zbog sve veće upotrebe mobilnih telefona.

"BT prodaju originalne telefonske kutije od lijevanog željeza K6 crvene boje, obnovljene po visokom standardu i dovršene originalnom crvenom i crnom bojom", navodi se u izjavi tvrtke u četvrtak. “Cijene počinju od 1.950 funti.”


Dizajniran 1936. u znak srebrnog jubileja kralja Georgea V, K6 je bio britanski šesti standardni telefonski uređaj, ali prvi koji je postavljen u cijeloj državi.

BT nije prodavao telefonske kutije izravno javnosti od sredine 1980-ih, kada su tisuće starih K6 rasprodane na aukciji kao dio opsežnog programa modernizacije telefonskih govornica.

Katherine Ainley, generalna direktorica BT Payphonea, predložila je da je kupite kao "poklon osobi koju znate koja ima sve".


"Sada možete kupiti ikonu dizajna 20. stoljeća koja je širom svijeta poznata po vašem domu ili vrtu", rekla je.

BT je dodao wi-fi i usluge bankomata na telefonske kutije u pokušaju da ih spriječi da postanu anahronizam, ali telekomunikacijski gigant kaže da su telefonski pozivi smanjeni za više od 80 posto u posljednjih pet godina.

Dok se u Britaniji još uvijek koristi oko 51.500 telefonskih telefona, uključujući 11.000 crvenih kutija, oko 60 posto njih gubi novac, dodaje se.

Prema shemi Adopt a Kiosk, telefonske kutije spuštene širom Britanije opremljene su defibrilatorima koji spašavaju život, pretvorene su u malene javne knjižnice i, u jednom slučaju, ugostile su pub koji je jedini za jednu noć.

ikonske crvene telefonske kutije

Vezani Članci