Off White Blog
Top 10 najskupljih jela na svijetu

Top 10 najskupljih jela na svijetu

Lipanj 16, 2021

Tisuću dolara Bagel

Iz aplikacije za hranu dishpal dolazi infografika s pojedinostima o najskupljim namirnicama na svijetu, među kojima su i zlata obložena hranom natopljena tartufima i vinom!

Najskuplje jelo je mesna pita od 16.000 dolara koja se prodaje u hotelu Fence Gate Inn u Lancashireu. Napunite li 6 kilograma govedine Kobe, svaki komad će vam vratiti 2000 dolara.

Kakva vam je kupka ta kneževska svota? Pita od mesa marinirana u dvije boce iz Chateau Mouton Rothschild iz 1982. godine, punjena tartufima i Matsusake gljivama, te jestivim zlatom od 23 karata za garniranje.


U njujorškom hotelu Westin na Times Squareu, kuhar Frank Tujague stvorio je ograničeno vrijeme bagela s 1000 dolara punjenog krem ​​sirom od bijelog tartufa i rižlingom od mlijeka rižlinga od goji jagode sa zlatnim lišćem (na slici gore).

A iz BrewDoga u Škotskoj stiže od 800 do 1100 dolara belgijskog aleja koje dolazi u lešinama mrtvih, vjeverica.

Ostale skupe namirnice na grafiku uključuju pizzu od 12 000 dolara s jastogom, kavijarom, osam različitih sireva i ručno ubranom australskom riječnom soli iz Italije.

A tu je i Curund morske hrane Samundari Khazana u iznosu od 3.000 dolara, ironično pušten da se poklapa s filmommilijunaš s ulice….

10oftheWorldsMostExpensiveDishes


Top 10. Najskupljih hrana na svetu!???????????? (Lipanj 2021).


Vezani Članci