Off White Blog
Valentino priprema online muzej mode

Valentino priprema online muzej mode

Veljača 6, 2023

Muzej Valentino Crvena soba

Virtualni muzej Valentino pokrenut će 5. prosinca, pružajući uvid u svijet talijanske modne kuće.

Stvorio Valentino Garavani, koji se povukao iz istoimene modne kuće 2008., i poslovni partner Giancarlo Giammetti, internetski muzej usredotočit će se na 50 godina modne kuće.


Zahvaljujući 3D tehnologiji, Virtualni muzej Valentino Garavani pružit će korisnicima osjećaj da posjećuju pravi muzej, koji sadrži više od 300 haljina koje su nosile holivudske zvijezde prošlosti i sadašnjosti, poput Julia Roberts i Sophia Loren.

Odjeća će biti popraćena anegdotama, slikama i ilustracijama s crvenih tepiha, kao i reklamnim kampanjama i uvodnicima.

Opseg za tako veliku kolekciju privukao je Giammetti na internetski pothvat; WWD izvještava da bi, ako je muzej stvaran, obuhvatio preko 107.500 četvornih metara.

Ulaz u muzej Valentino


U međuvremenu, Valentino je ponosan na dostupnost web lokacije.

"Sretan sam što će tisuće studenata, mladih dizajnera i modnih ljudi moći vidjeti i proučiti moj rad u svakom njegovom aspektu, na način jednostavan i dostupan mlađim generacijama", rekao je on u publikaciji.

Pregledi web-mjesta objavljuju se putem Facebooka, Twittera i YouTubea, čime je javnost mogla komentirati pokretanje i vidjeti sadržaj muzeja.

5. prosinca Valentino i Giammetti u cjelosti će otkriti muzej na mreži, a na You Tubeu će se uživo održavati tiskovna konferencija.


ARBEN - Fabrics & Interior Trends 2017 (тенденции развития текстильной и интерьерной моды) (Veljača 2023).


Vezani Članci