Off White Blog
Valentino je prodan katarskoj kraljevskoj obitelji

Valentino je prodan katarskoj kraljevskoj obitelji

Lipanj 20, 2021

Valentino Garavani

12. srpnja potvrđeno je da je talijanski luksuzni natpis Valentino prodat kraljevskoj obitelji Katar za procijenjenih 858 milijuna dolara.

Mayhoola, investicijska skupina koju kontrolira katarska kraljevska obitelj, objasnila je svoju viziju modne kuće - koju je 1959. osnovao imenjak Valentino Garavani i koja je poznata po svojim izuzetno ženstvenim šarama.

"Valentino je uvijek bio brend jedinstvene kreativnosti i neprikosnovenog prestiža", rekao je glasnogovornik Mayhoole u izjavi.


„Naša je vizija dugoročno podržati upravljanje kako bismo iskoristili sav potencijal ovog uzbudljivog branda. Vjerujemo da je Valentino idealno da tvori osnovu za globalni pogon luksuznih proizvoda. "

U međuvremenu, izvršni direktor Valentino-a Stefano Sassi dodao je da će novi investitori pomoći brendu "da ostvari svoj puni potencijal".

Osim što je kupio Valentino, katarska grupa također je, kako se izvješćuje, oduzela dozvolu M Missoni, dok je Qatar Luxury Group, u vlasništvu katarske Zaklade, prošle godine kupila francusku kompaniju za proizvodnju kože od kože Le Tanneur.

Sheikha Mozah bint Nasser Al Missned, glamurozna supruga katarskog emira šeika Hamada bin Khalifa Al Thanija, stajala je iza stvaranja Qatar Luxury Group-a 2008. godine i smatra se jednim od najvećih svjetskih kolekcionara mode.

Vezani Članci