Off White Blog
Trajni kalendar Audemars Piguet Royal Hrast u crnoj keramici

Trajni kalendar Audemars Piguet Royal Hrast u crnoj keramici

Rujan 28, 2022

Trajni kalendar Audemars Piguet Royal Oak Perpetual u crnoj keramici ima kućište s vodonepropusnošću do 50 metara

Da, Kraljevski hrast je novčana krava (ovdje se ne šale o kravama Swiss Made) za Audemars Piguet. To je vrsta životinje koju bi bilo koja marka satova voljela imati u svojoj staji. Model i njegovi offshore potomci nude se u raznim veličinama i materijalima, a ponašaju se brojnim komplikacijama, podložne ćudljivosti i maštovitosti onih finih gledatelja u Le Brassusu. Njegov kultni status je izvan svake rasprave.

Trajni kalendar Royal Oak mnogi smatraju izborom ako žele odabrati samo jedan sat Audemars Piguet. Što se ne treba svidjeti satu sa ikoničnim dizajnom, cijenjenim komplikacijama i praktičnim nošenjem? Najnovija veličina, uvedena prije više od dvije godine, također je umjerena, na 41 milimetru. Potencijalni kupci ranije su imali samo izbore od nehrđajućeg čelika ili zlata, ali sada je uvedena opcija od crne keramike, čija je cijena negdje između tih opcija.


Dodatni užitak, sat je uparen s potpunom keramičkom narukvicom, tako da je bolje pripremiti se za tropi ili na otvorenom, nego ako dolazi s kožnim remenom. Prema Audemars Piguetu, izrada, poliranje i sastavljanje ove keramičke narukvice zahtijeva pet puta više radnih sati od uobičajene od nehrđajućeg čelika.

Pogled izbliza na brojčaniku Audemars Piguet Royal Oak stalnog kalendara u crnoj keramici

Pogled izbliza na brojčaniku Audemars Piguet Royal Oak stalnog kalendara u crnoj keramici

Brojčanik za Grande Tapisserie je u vrlo tamnom škriljevcu sive boje, dok su birališta za podešavanje bića utonuta i još tamnija radi veće čitljivosti. Središnja ruka pokazuje broj tjedana u godini na prirubnici brojčanika. Iako se ovo koristi na regionalnijoj nego globalnoj osnovi, to je vrlo dobar podsjetnik koliko nam je preostalo vremena u tekućoj godini. Također treba napomenuti da je grafička faza Mjeseca vrsta visoke točnosti, te je potrebna jedna korekcija u samo oko 126 godina.


U središtu svih funkcija nalazi se tanak automatski Caliber 5134. Debeo je svega 4,31 milimetara, zahvaljujući pametnom dizajnu gdje vanjski polumjer rotora tone u udubljenje oko periferije pokreta. Jasan pogled na to pruža slučaj safirne leđa.

Upoređivanje ove keramičke verzije sa čelikom ili zlatom beskorisna je vježba. Pravi je sat za sve i prava osoba koja može odabrati vašu. To je sve što moramo reći o tome.

Tehnički podaci

Pokret Samomotajući kalibar 5134
Rezerva napajanja Minimalno 40 sati
Slučaj 41 milimetarska crna keramika
Otpornost na vodu Do 50 metara
Remen Crna keramička narukvica s kopčom od titana
Cijena 131.600 SGD

Ovaj je članak izvorno objavljen u WOW-u.

Vezani Članci