Off White Blog
Otok Koh Samui: Tajlandski sjajni dragulj

Otok Koh Samui: Tajlandski sjajni dragulj

Kolovoz 14, 2022

Otok Koh Samui: Tajlandski sjajni dragulj

Samui je treći najveći otok na Tajlandu nakon Phuketa i Koh Chang s jednostavnim pristupom obližnjim prekrasnim sidrištima i arhipelagu koji je nacionalno blago. Sa tako mnogo atrakcija koje oduzimaju dah, Koh Samui je dobro posjećen raj i zapanjujuća otočna destinacija, koju vole česti letaci i pohlepni globetrotteri zbog prekrasnih biserno-bijelih pješčanih plaža, bujnih tropskih šuma, veličanstvenih slapova i luksuznih luksuznih odmarališta i lječilišta ,


Smatran jednim od iskričavih dragulja u kruni Tajlanda s toliko spektakularnih znamenitosti, Koh Samui bilježi porast popularnosti od superskih jahti, od Phuketa na zapadnoj strani Tajlanda do Andamanskih mora do Koh Samuija i Siamskog zaljeva na istočnoj strana. Samui je postao sve jača privlačnost za opuštanje i pomlađivanje i otok nikada ne zaostaje za aktivnostima.


Golferi mogu svoje interese potražiti u inozemstvu i veselit će se posjetu seoskog kluba Santiburi Samui, koji je nedavno proglašen jednim od prvih pet golf terena u Tajlandu. Ostala mjesta otkrića uključuju ronjenje, nagrađivanu meditaciju i wellness odmor, živahni noćni život, ostrvo skakanje, istraživanje džungle, budističke hramove i fantastični kulinarski prizor sa zvijezdom Michelinom.


Prema azijsko-pacifičkim Superyachtsima, sada se rade planovi za prvu marinu na otoku, zahvaljujući rastućoj vladinoj i privatnoj podršci. Međutim, mnogi supeachachts ne čeka marinu. Umjesto toga, oni sretno otkrivaju fantastična sidrišta oko Samuija, njezinih sestrskih otoka i zaljeva kapetana Charlieja Dwyera, koji se kreću prema azijsko-pacifičkim supejahtima i pružaju profesionalne usluge podrške za jahte na Samui od 2002.


Posjetitelje jahti očaravat će blizina nacionalnog blaga zemlje, Nacionalnog morskog parka Ang Thong - arhipelaga koji se sastoji od malih i gotovo netaknutih otoka koji su najbolje istraženi morskim kajakom. Iza Koh Samuija su sestrinska otoka koja vrijedi istražiti, poput Koh Phangan-a, svjetski poznatog po mjesečnim zabavama s cijelim Mjesecom i Koh Tao, koji je ocijenjen jednim od najboljih ronilačkih lokacija na Tajlandu i u cijelom svijetu. Uz to su uvjeti većinu godine mirni s obilnim morskim životom.


Iako je Koh Samui mnogo manje otočno odredište, manje je naseljen u odnosu na Phuket, koji se nalazi usred ogromne vode Tajlandskog zaljeva i privlači pravi otok. Izgradnja bar jedne luksužne marine za jahte na Samui ubrzo pobuđuje veće zanimanje od superheachta.


S stalnim porastom potražnje za iznajmljivanjem vila, Samui je također postao popularan među ulagačima koji traže prinose i kućom za odmor na udaljenijem luksuznom otoku na kojem mogu uživati ​​u dobrom povratu svojih ulaganja - između 8 i 10 posto godišnje - za razliku od toga da prenaseli Phuket svojom vezom s kopnom.

Kapetan Charlie kaže da je najbolja sezona posjetiti ožujak do rujan, jer se kišna sezona tradicionalno smatra od listopada do sredine prosinca. Klima je tropska i vlažna tijekom cijele godine, a temperatura se obično kreće od 28 do 35 Celzijevih stupnjeva, bez opasnosti od cunamija i nalazi se izvan pojasa tajfuna.

Više informacija možete pronaći na web mjestu regije ovdje.


There are No Forests on Earth ??? Really? Full UNBELIEVABLE Documentary -Multi Language (Kolovoz 2022).


Vezani Članci