Off White Blog

Montblanc Régulateur Nautique satni set

Lipanj 20, 2021

Montblanc Regulatorur Nautique

Točna mjerenja kakva danas znamo rođena su na brodu: ili, točnije rečeno, na brodovima koji putuju na otvorenom moru.

Prije zore satelitske navigacije, vrlo precizni satovi bili su jedini instrument koji je mornaru mogao omogućiti točno određivanje njegovog položaja na moru.


To je dovoljno razloga da se Montblanc posveti naporima ovoj temi i osmisli inovativne ideje koje osvježavaju uspomene ljubitelja gledatelja na ovu važnu tradiciju.

Rezultat je predstavljen u novom ručni satovi Régulateur Nautique u Montblanc Collection Villeret 1858, koji je predstavljen na SIHH 2012.

Svaki se set sastoji od hronografa ručnog sata s kotačićem regulatora i dvije vremenske zone, zajedno s velikim navigacijskim satom koji, osim što prikazuje tri vremenske zone na glavnom kotaču regulatora, uključuje i indikator svjetskog vremena.

Futrola je izrađena od poliranog nikla i dimenzija 640mm x 560mm x 930mm i teška je 120 kilograma, dok je kristal safir.


Pokreće ga švicarski ručni pokretni kalibar Montblanc u kući s 13 dragulja, 18.000 vph, a ima rezervu snage od 360 sati.

Funkcije uključuju lokalno vrijeme, vrijeme polaska luke, vrijeme dolaska luke, GMT, dan / noć indikator i pokazivač rezerve snage.

Ovaj Montblanc Nautique regulator je ograničeno izdanje od samo 16 komada - 8 kompleta s crvenim zlatnim hronografima i 8 više s hronografima na ručnim satima u futroli od bijelog zlata.

Cijena jednog od ovih pomorskih objekata iznosi 385 700 USD. Oni će biti dostupni u buticima Montblanc i odabranim draguljima od lipnja.

Montblanc Horloge de Marine nautički regulator za jahte

Vezani Članci