Off White Blog
Prilično tanko: Piaget Altiplano 38mm 900D

Prilično tanko: Piaget Altiplano 38mm 900D

Siječanj 24, 2021

Na Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) 2016, Piaget se još jednom okrunio kraljem tankog šika, ovaj put s Altiplano 38 mm 900D. Ovo je haute joaillerie (to je veliki nakit) komad, tako da je možda kraljevska titula ove godine kraljica, ali odustajemo od toga ... Zapravo, ima se puno toga za proći kroz ovako malo čudo.

Za početak, s 5,60 mm debljine, novi Altiplano je zasigurno najtanji u svojoj sjajnoj klasi - nismo ni sigurni tko je prije držao ovaj rekord. Drugo, prepoznali biste model 900D kao evoluciju 900P, modela 2014 koji je i danas najtanji u svojoj klasi s jedva 3,65 mm. Naravno, dodatna debljina 900D su svi dijamanti i to možete vidjeti ovdje na gotovo svim raspoloživim površinama sata. Za one koji bi se mogli pitati o debljini kućišta nasuprot debljini pokreta, konstrukcija ovog sata je takva da ovo pitanje nema smisla.

Altiplano 900D prednji je revidiran


Zapamtite da je 900P sat na kojem su kretanje i slučaj zapravo jedan, a tako je i u 900D. To znači da su se satovi suočili s nevjerojatnim izazovima da integriraju 304 dijamanta, od kojih su neki postavljeni na izuzetno osjetljive radne dijelove; na glavnoj ploči nalaze se dijamanti postavljeni snijegom, dok su čak i vijci i zupčani kotači također podešeni. Dijamante istražujemo u detaljima ispod, za one koji su zainteresirani za takve stvari.

Zapisi i broj dijamanata i slično, važno je napomenuti da je ovo vrlo atraktivan sat. Zapravo će na mnogim tržištima sjesti na muškom zglobu kao ženskoj. Kao i uvijek kod ovih Piagetovih šljokica, od 1200D do 838D i 1270D, ono što treba napomenuti je skladan brak fine satne izrade i visokog nakita. Dijamanti poboljšavaju sat, a u isto vrijeme čine ga značajnijom časovnicom zbog dodatnog tehničkog rada.

Altiplano 900D leđa

Naočale

Vezani Članci