Off White Blog
Stella McCartney otkriva Team GB olimpijski pribor

Stella McCartney otkriva Team GB olimpijski pribor

Siječanj 24, 2021

Phillips Idowu Jessica Ennis Stella McCartney

Otkriven je timski set koji će britanski sportaši nositi na Olimpijskim igrama i Paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Komplet je dizajnirala britanska dizajnerica Stella McCartney, koju je adidas imenovao kreativnim direktorom za ovaj projekt.

Liniju po uzoru na preko 30 sportaša inspirira zastava Union Jacka, a ispisane verzije ukrašavaju majice i šljokice koje se vide na leotardima.


Međutim, crvena je uklonjena s crvene, bijele i plave zastave, umjesto toga dolazi u blokovima boja na shinpadima, cipelama i dekolteima.

Osim što obuhvaća McCartneyjevu dizajnersku viziju, linija uključuje tehnološka dostignuća marke Adidas za sportsku odjeću kao što je CLIMACOOL upravljanje vlagom u odjeći i obući.

Replika britanskog kompleta, uključujući kupaće kostime i biciklističko ruho, bit će dostupna na prodajnim mjestima sljedećeg mjeseca.

Na nadolazećim Olimpijskim igrama izgled će biti jedan od najzanimljivijih dosad, a Team USA je na New York Fashion Weeku predstavio svoj komplet dizajniran od Ralph Lauren za Olimpijsko selo.

U međuvremenu, Giorgio Armani dizajnirao je i sportske i formalne setove za talijanski olimpijski tim iz Armanijeve linije sportske odjeće EA7.

Team GB modeli olimpijade 2012 komplet

Vezani Članci