Off White Blog
Top 10 neobičnih plaža

Top 10 neobičnih plaža

Lipanj 21, 2021

Glass Beach California

Tražite nešto malo nekonvencionalno za vidjeti ovo ljeto? Plaže ne moraju uvijek biti bijeli pijesak i mirna mora - evo, pogledajte deset jedinstvenih alternativa.

Kravja plaža, Goa, Indija
Ova se plaža čini općenito popularnom među posjetiteljima, uključujući one vrste goveda; ljudi i stoka dijele plažu kako bi radili na svojim tenima na smeđem pijesku.

Kravlja plaža Goa Indija


Plaža Pink Sands, Harbour Island, Bahami
Plaža Pink Sands, jedan od neobičnijih tonova na plaži, nosi svoje ime, kao tri milje (pet km) netaknute uvale, jarko ružičaste boje. Nijansu uzrokuje Foraminifera, koraljni insekt koji nakon umiranja ostavlja iza sebe svoju ružičastu školjku.

Bahami na plaži Pink Sands

Plaža s toplom vodom, Novi Zeland
Poluotok Coromandel dom je neke spektakularne geotermalne aktivnosti koja znači da posjetitelji rijetko budu hladni - kopajte dovoljno duboko u pijesak i moći ćete izdubiti bazen na temperaturi vode u kupaonici, savršenu za opuštajući popodnevni namak.


Plaža s toplom vodom Novi Zeland

Glass Beach, Kalifornija
Jednom korišteno kao odlagalište otpada Fort Bragg, more je očistilo velik dio otpada od Staklene plaže otkako je bila zatvorena šezdesetih godina prošlog vijeka, pa je plaža prekrivena staklom, jedini materijal koji ostaje. Zaglađeno more, čaša sada stvara zasljepljujući efekt 'mora dragulja'.

Staklena plaža


Chandipur, Indija
Plaža Chandipur jedna je od najneobičnijih na svijetu. Zahvaljujući svojoj geografiji, more se može povući i do četiri kilometra pri naletu, otkrivajući morsko dno i sve njegove tajne svaki put.

plaža Chandipur

Plaža Papakolea, Havaji
Još jedna neobična boja za plažu je snažna maslina zelene boje na izložbi na Papakolea. Iako izgleda poput algi, boju zapravo uzrokuje mineral stvoren vulkanskim djelovanjem Velikog otoka.

Plaža Papakolea na Havajima

Plaža Barking Sands, Havaji
Barking Sands, smješten na dijelu od 27 km udaljene plaže na nacionalnom parku na Havajima, ima neobično svojstvo - koraci zvuče poput lajanja pasa. Prema znanstvenicima, zrnca pijeska probijena su malenim odjecima koji stvaraju buku.

Plaža s pijeskom na Havajima

Crvena plaža, Santorini, Grčka
Santorini je dobro poznat po svojim crnim plažama, uzrokovanim vulkanskim eksplozijama, ali Mars-crveni pijesak još više oduzima dah.

Iz daljine plitka voda izgleda poput krvi - iako tamnije boje znače da se može ogrebati na nogama.

Crvena plaža Santorini Grčka

Plaža za kuglanje s kuglom, Kalifornija
Ogromne, okrugle stijene na ovoj plaži izgledaju kao da su pažljivo postavljene u svojim savršenim redovima, ali svjedoče o snazi ​​prirode s vremenom.

More je erodiralo mekšu stijenu oko njih, a preostale su mu samo savršeno zaglađene gromade.

Plaža za kuglanje s kuglom u Kaliforniji

Plaža Vik, Island
Najjužnija točka Islanda vjetrovita je, divlja i hladna, ali zadivljujući crni pijesci ove misteriozne plaže čine atmosferu predviđanja.

Iza tamne plaže, crne bazaltne figure podižu se iz vode, stojeći čvrsto protiv padajućih atlantskih valova. Vik se nalazi izravno na putu vulkana Katla, za koji vjeruju stručnjaci da je blizu erupcije.

Vik Beach Island


10 Najneobičnijih Hotela Na Cijelome Svijetu (Lipanj 2021).


Vezani Članci