Off White Blog
Arnold & Son proizvodi najtanji svjetski sat s turbinama

Arnold & Son proizvodi najtanji svjetski sat s turbinama

Rujan 28, 2022

Arnold i sin UTTE

Švicarski proizvođač satova Arnold & Son zatražio je vlasništvo nad najtanjim svjetskim turbilom: novi A & S8200 tourbillon kalibra mjeri samo 2,97 mm.

Ovo je više od 0,5 mm tanji od Piagetovog Kalibra 600P, koji je sada drugi najtanji turblon na svijetu. Kalibar je u Arnold & Son UTTE (Ultra Thin Tourbillon Escapement), koji je ujedno i najtanji svjetski tourbillon sat, debljine 8,34 mm.


A&S Cal 8200 ima dvostruku konfiguraciju cijevi za 80-satnu rezervu snage - to je bez presedana i nevjerojatno impresivno za ultra tanki kalibar turbillona.

Promjer pokreta je 32 mm, s masivnom kavezom promjera 14 mm. Arnold i Son kreirali su totalno sferni kavez za turbillon koji nije postavljen u kalibar, već umjesto toga izlazi iz pokreta i činjenica sjedi na istoj visini kao ruke i minute.

Sveukupna estetika je veličanstvena, uključujući čist, ali rafiniran brojčanik i završnu obradu kalibra koja uključuje satensku oblogu s ručno brušenim i poliranim rubovima i ručno ugravirani most od turbillona.

UTTE se nudi u crvenom zlatu (70 185 USD) i u paladiju (61,075 dolara), po 50 komada. Svaki je pokret završen bojom koja nadopunjuje boju kućišta, a svaki ima drugačijuCôtes de Genève uzorak: rodirani pokret za model od crvenog zlata, sivi pokret tretiran NAC-om za suvremeniji izgled na paladijskom modelu.

Izvor: Perpetuelles


Full Live Stream | Arnold Strongman Classic 2020 - Day 1 (Rujan 2022).


Vezani Članci