Off White Blog
Tiffany oči agresivno širi u Kini

Tiffany oči agresivno širi u Kini

Ožujak 1, 2021

NAS draguljar Tiffany & Co želi napraviti veliki gurnuti u Kinu jer nastoji iskoristiti sve veći apetit za luksuznom robom među novim bogatima u zemlji.

"Kina će brzo postati mjesto gdje ćemo imati najveći broj novih trgovina", rekao je u utorak predsjedatelj Tiffany Michael J. Kowalski.


Tvrtka, prikazana u filmu "Doručak kod Tiffanyja" iz 1961., planira otvoriti 25 do 30 prodajnih mjesta u cijeloj zemlji u sljedeće tri godine.

Tijekom svoje tekuće fiskalne godine, koja završava u siječnju, kompanija će otvoriti 14 trgovina širom svijeta, od čega su četiri u Kini, dodao je.

"Držat ćemo isti tempo na otvaranju prodavaonica i tijekom sljedeće fiskalne godine, ali više ćemo ulagati u kineske gradove drugog i čak trećeg reda", rekao je Kowalski.


U drugom tromjesečju 2010. Tiffany je zabilježio svoj najbrži rast Kine ikad na 27 posto u odnosu na isto razdoblje 2009. godine, navodi se u izvještaju.

Kowalski je rekao da bi cjelogodišnja prodaja u azijsko-pacifičkoj regiji, na čelu s Kinom, mogla porasti oko 25 posto.

Tiffany trenutno ima 12 maloprodajnih trgovina i butika u Kini, uključujući tri u Pekingu, četiri u Šangaju i jedan u jugozapadnom gradu Chengdu, saopćeno je.


Kina je prema Sjedinjenim Državama drugi najveći svjetski broj milijardera nakon Sjedinjenih Država, prema najnovijem popisu bogatih koje je objavio časopis Forbes.

Zahvaljujući ekonomskom procvatu zemlje u tri desetljeća, nova klasa bogatih Kineza uhvatila je luksuzne proizvode kao statusne simbole.

Kina je prošle godine bila drugo najveće svjetsko tržište i dijamanata i zlata.

Tiffany očekuje da će Kina nadmašiti Sjedinjene Države kako bi postalo najveće tržište nakita na svijetu u narednih pet do 10 godina, navodi se u izvješću.

Izvor: AFP

Vezani Članci