Off White Blog
Najbolji i najgori dani za rezerviranje krstarenja: Izvještaj

Najbolji i najgori dani za rezerviranje krstarenja: Izvještaj

Veljača 6, 2023

Želite li rezervirati taj odmor na otvorenom moru zbog kojeg ste svrbili? Ako je to slučaj, brojači brodova i brojači graha na internetskoj internetskoj stranici krstarenja utvrdili su da putnici mogu pronaći najbolje ponude ako se rezerviraju u četvrtak.

Nakon analize više od 600.000 sniženja cijena tijekom prošle godine, urednici CruiseWatch.com ustanovili su da potrošači na svom krstarenju mogu uštedjeti do 17 posto ako rezerviraju u četvrtak - otprilike dvostruko više nego najsporiji dan u tjednu, nedjelju ,

No ako je četvrtak najbolji dan u tjednu za krstarenje krstašima, odmorima se preporučuje da se izdržavaju od srijede: 34 posto više poskupljenja dogodi se u srijedu nego bilo koji drugi dan u tjednu, piše CruiseWatch.com.


Za vikende je također bilo mirno, malo pomicanja - bilo da se radi o povišenim cijenama ili umovima - u subotu i nedjelju.

"Kada jedrenje (sic) ne bude rasprodano, većina linija za krstarenje popustit će kabine umjesto plovidbe praznim", rekla je suosnivačica Britta Bernhard u izjavi.

"Ovi padi cijena mogu stvoriti nevjerojatne ponude. Ali morate ih brzo pronaći i rezervirati. "


Poput zračnih putovanja, opće pravilo za pronalaženje dobre ponude na krstarenju je rezervirati što je prije moguće.

Kao što Cruisecritic.com ističe, rana rezervacija znači imati najbolji izbor salona i ponuda za izbor.

Da bi se brže napunio kabine, postaje sve popularnije za krstarenje linijama za lansiranje ranih ptica, a ne objavljivanjem last-minute ponuda.


Sve u svemu, stručnjaci savjetuju da rezervirate krstarenje godinu dana do 18 mjeseci unaprijed, a najkasnije šest mjeseci.

To je najnoviji savjet za putovanja koji ima za cilj da pomogne putnicima da pronađu najbolje ponude putem pametnih strategija rezervacije.

Iako se utorak dugo smatrao najboljim danom u tjednu za rezervaciju leta, Expedia je razotkrio tu teoriju u svojem posljednjem izvješću o prognozama putovanja, pripremljenom zajedno s Airlines Corporation (ARC).

Nakon rudarjenja kroz podatke o zračnim putovanjima u posljednje dvije godine, u izvješću za 2016. zaključeno je da su šanse za postizanje dobrog posla najveće prilikom rezervacije vikendom.

Vezani Članci