Off White Blog
Kina voli crno vino

Kina voli crno vino

Siječanj 17, 2021

Kineski vinski profesionalci

Iako Kina svake godine pije sve više vina, čini se da potrošači piju sve više i više iste vrste vina.

Prema nedavnom istraživanju proizvedenom da pomogne promociji svibanjskog Vinexpo Azijsko-pacifičkog događaja - najvećeg okupljanja vinske industrije u regiji - 99,5 posto popijenog vina u Kini je još uvijek vino, a 91 posto još uvijek piva pije crno vino.

A to je trend, izvršni direktor Vinexpoa Robert Beynat kaže da se "neće dugo mijenjati."


Kineska fiksacija crnim vinom ogleda se u potražnji i cijenama koje se plaćaju za Lafite-Rothschild 1982, slučaj kojeg je kineski kupac kupio za rekordnih 1,03 milijuna HK (132,770 USD) na aukciji prošle godine.

Uvoz francuskog vina u Kinu pomnožen je sa 7 puta u razdoblju od 2006. do 2010. godine, dok se potrošnja vina iz Australije povećala za 4 puta u istom razdoblju.

Najpopularnija vina su jače sorte s Wine Australia prošle godine, koji su izvijestili da je Shiraz bio njegov najprodavaniji u Kini (polovica od svih prodaja), a slijede ih Cabernet Sauvignon i Merlot.

Crveno vino je nadmašilo tradicionalnu kinesku alkoholnu piće kao najpopularnije alkoholno piće u Kini prošle godine, prema istraživačkoj skupini Ipsos, kada je činilo 39 posto tržišta, s rastom koji se pripisuje većem broju kineskih vina koja redovno piju, uz obroke ili u barovima , a ne samo u posebnim prilikama.


LIDIJA BACIC LILLE feat. VIGOR- VINO RUMENO (Official Video 2018) (Siječanj 2021).


Vezani Članci