Off White Blog
Top 10 najboljih street food gradova na svijetu

Top 10 najboljih street food gradova na svijetu

Lipanj 20, 2021

Ulična hrana

Trio gradova jugoistočne Azije zauzeo je prvo mjesto na ljestvici prvih 10 gradova s ​​hranom za životinje, s Bangkokom, Tajlandom, koji se istaknuo kao najbolji na svijetu, osobito zbog svoje raznolikosti i obilja mogućnosti.

Urednici na VirtualTourist.com dali su ocjene glavnom gradu Tajlanda zbog ponude poput Pad Thai-a, zelene salate od papaje, ljepljive riže od manga i piletine sa zelenim curryjem.

VirtualTourist.com je putničko mjesto koje je stvorio korisnik i broji 1,2 milijuna registriranih članova iz 220 zemalja širom svijeta.


Članovi preporučuju Soi Rambuttri u staroj četvrti Bangkoka za uličnu vožnju, kao i Soi 38 u blizini Sukumvita za njegova tržišta večernjih namirnica koja su otvorena do 3 sata ujutro.

Na drugom mjestu bio je Singapur po svojoj hibridnoj gastronomiji u rasponu od kineske, malajske, indijske i peranakanske cijene (kineske i malezijske), kao i zbog svojih pouzdano sigurnih i higijenskih štandova s ​​uličnom hranom.

Specijaliteti za probati u Singapuru uključuju piletinu od hainanese piletinu - piletinu na pari s slojem sličnim želišima i rižu, krastavce, čili i naribani đumbir; rakovi od čilija - u garlicky, vatrenoj paste; a laksa - začinjena peranakanska juha od rezanci.


Tri najveća grada ulice s hranom zaokružila je Maleziju, Penang, zbog svoje multikulturalne kuhinje. Poput Singapura, na hranu jako utječu malajska, kineska i indijska kultura.

Hrana koju treba probati uključujeChar kway teow - rezanci s prženim mljevenim rezancima, zeljana, ljuta i ljuta ribaAssam laksai soje od govedine, piletine i svinjetine.

Top 10 najboljih street food gradova na svijetu

1. Bangkok, Tajland
2. Singapur
3. Penang, Malezija
4. Marakeš, Maroko
5. Palermo, Sicilija
6. Grad Ho Ši Min, Vijetnam
7. Istanbul, Turska
8. Mexico City, Meksiko
9. Bruxelles, Belgija
10. Ceviche na plaži u Ambergris Caye, Belize

Bangkok Street Food


KEBAB KING of TURKEY - ISTANBUL Street Food : World's BIGGEST Döner Kebab | TURKISH STREET FOOD 2019 (Lipanj 2021).


Vezani Članci