Off White Blog
Ručajte poput zvijezde u Cannesu

Ručajte poput zvijezde u Cannesu

Lipanj 21, 2021

restoran La Palme dOr

Kad se glitterati spuste u Cannes za, možda, najglamurozniji filmski festival na zemlji, gradski će restorani također započeti s velikom opremom dok se pripremaju nahraniti najveće svjetske zvijezde.

Uz 316 grudnjaka, vinskih barova i restorana s finim blagovaonicama koji su razasuti po cijelom gradu, posjetitelji mogu birati između jela koje poslužuju globalnu kombinaciju vožnja od svježeg morskog ježa do sušija, afričke antilope do australijskog noja i tradicionalno francuskog béarnaise umaka do harisse.

Od jela sa zvijezdama Michelin-a do najboljih mjesta za zvjezdani boravak, evo izbora nekih od najpopularnijih adresa u Cannesu, filmskog festivala i drugo:


Hotel Martinez La Palme d'Or
73 Blvd de la Croisette
+ 33 4 92 98 74 14

Ovaj suvremeni francuski restoran pojavljuje se na gotovo svakom popisu vodiča restorana kako bi se pohvalio dvjema Michelinovim zvjezdicama i ocjenom 17/20 u vodiču GaultMillau. Stavke sa menija uključuju jela poput grill-mljevenog roštilja začinjena koraljem, češnjakom i vapnom za 52 eura, a jastog thermidor serviran s krumpirom, morel gljive pari u 'vin jaune', za 96 eura.
//www.hotel-martinez.com/en/cannes-dining/palme-or.aspx

Le Park 45
45 Blvd de la Croisette
+33 4 93 38 15 45


Opisana tradicionalnim mediteranskim restoranom sa suvremenim utjecajima, ova jela s zvjezdicama Michelina nekoliko vrata dolje od La Palme d'Or postala je još jedan omiljeni kod domaćih i slavnih. Jelovnici se mijenjaju svaka tri tjedna i nadahnuti su lokalnim, sezonskim sastojcima. Fiksni izbornik s više tečaja kreće se od € 50 do 110 €. Uzorak ribljeg jela uključuje bijelu pekmez pečenu na koži s sokovima šparoga, njoki od ricotte i šunke Serrano.
//www.grand-hotel-cannes.com/uk/restaurant-le-park-45-et-bar-le-cercle.php

Le Restaurant Arménien
82 Blvd de la Croisette
+33 4 93 94 00 58

Odabrao ih je Michelin vodič zbog svoje dobre vrijednosti, ono je Le Restaurant Arménien jedini takav restoran u Cannesu. Jela su začinjena tradicionalnim armenskim začinima poput kumina, paprike, paprike, češnjaka, luka, metvice i peršina. Obrok u tri obroka iznosi 47 eura.
//www.lerestaurantarmenien.com


Tetou
8 Avenue Frères Roustan, Le Golfe Juan
+33 7 93 63 71 16

Tetou uživa reputaciju jednog od najpoznatijih restorana s morskom hranom duž Azurne obale, ne samo zbog legendarnog bouillabaisse-a, već i zbog privlačenja mnoštva slavnih. Prošle godine restoran je postao jednaka nuli paparazzi kada su hollywoodski par s A-liste Angelina Jolie i Brad Pitt posjetili tijekom filmskog festivala. Ostala viđenja slavnih: Francis Ford Coppola, Tilda Swinton, Diane Kruger i Mick Jagger.

Le Moulin de Mougins
Notre Dame de Vie - 06250 Mougins
+33 4 93 75 78 24

Restoran koji poziva goste da ručaju u njihovom slikovitom, vanjskom vrtu, Le Moulin de Mougins poslužuje tradicionalnu provansalsku kuhinju s povremenim azijskim zavojem u mlinu iz 16. stoljeća. Jelovnici Prix fixe-a kreću se od 80 do 100 eura i uključuju jela poput brittany jastoga fricassée, Sauternesa i umaka od ružičaste paprike, te sipe u cannelloni i vialone rižino nano tintu. Zvjezdana viđenja uključuju Sharon Stone, Nathalie Portman i Elton John.
//www.moulindemougins.com


Velika iluzija u Kanu 2019 (Lipanj 2021).


Vezani Članci